1 Mayıs 2019 Çarşamba

POSTERMYWALL NEDİR?


POSTERMYWALL





2010 yılında başlatılan PosterMyWall, tüm grafik tasarım ihtiyaçlarınız için tek elden çevrimiçi bir çözümdür. Tasarımı basitleştirmek ve sanatsal becerilere gerek duymadan herkesin çarpıcı grafikler ve videolar oluşturmasına izin vermektedir





PosterMyWall, yüksek kaliteli baskılar ve indirmeler konusunda uzmandır ve ayrıca Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya pazarlamacılığı için video da dahil olmak üzere sosyal medya posta şablonları sunar. Şablonlar, küçük işletmeler, spor takımları, perakende satış promosyonları, konserler, etkinlikler, hediyeler ve daha fazlası için bir esinti tasarlıyor.





PosterMyWall'u tek tek veya takımınızla kullanıyor olsanız da, tüm çalışmalarınız her zaman buluta güvenli bir şekilde kaydedilir. Klasörler ve fotoğraf / video koleksiyonlarıyla düzenli kalın. Ekip üyelerini tasarımları düzenlemeye ve yorum yapmaya kolayca davet edin. Ve hepsinden önemlisi, PosterMyWall bilgisayarlarda, tabletlerde ve hatta akıllı telefonunuzda çalışır, böylece hareket halindeyken bu son dakika değişikliklerini kolayca yapabilirsiniz.

PİKTOCHART NEDİR?


PICTOCHART


Piktochart, web tabanlı infografik, sunum ya da ilanlar hazırlamanıza olanak veren, ücretsiz, Mart 2012’de kurulmuş bir platform. Ücretsiz versiyonunda tematik ve görsel yükleme limiti gibi belirli sınırlandırmalar içerse bile, profesyonele yakın işler çıkartmak için son derece kullanışlı olan Piktochart’ın açıklanan 2018 verilerine göre, dünya çapında 11 milyondan fazla kullanıcısı bulunmakta.


Piktochart nasıl kullanılır?

Temel ihtiyaçların neredeyse hepsinin ücretsiz olarak giderilebildiği Piktochart’ı kullanmak için öncelikle bir üyelik oluşturmalı ya da Facebook veya Gmail hesabınız ile kayıt olmalısınız.



Piktochart’ı ne için kullanacaksınız?


Kayıt olup, siteye giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üstünde bulunan “Create New” sekmesine tıklayarak Piktochart’ı hangi amaçla kullanmak istediğinizi seçmeniz gerekli.


Hazırlamak istediğiniz içeriğin türünü seçtikten sonra karşınıza istediğiniz içeriğe uygun olarak kullanabileceğiniz şablonlar çıkacak. Bu alandan hoşunuza giden şablonu seçip üzerinde çalışmakta özgürsünüz. Eğer şablonlardan hiçbirini beğenmezseniz kendi şablonunuzu da hazırlayabilirsiniz ya da daha fazla hazır şablon edinmek isterseniz ne yazık ki Piktochart’a bir miktar ödeme yaparak üyeliğinizi bir üst sürüme yükseltmeniz gerekmekte.



İstediğiniz şablonu seçtikten sonra görsel içerisinde bulunan her bileşeni imleciniz ile tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Örneğin, görsel içerisindeki bir yazıya tıklayarak yazıyı düzenleyebilir, bir görsele tıklayarak görselin boyutunu veya yerini değiştirebilirsiniz. Tabii ki aynı zamanda tasarımdan istediğiniz bileşeni silebilir veya yeni bileşenler ekleyebilirsiniz.


 


Yukarıda görmüş olduğunuz çalışmalar bizzat bana aittir.

TAGUL NEDİR?


TAGUL




Bir görsel alanı içine yerleştirilmiş kelime ve sözcüklerden oluşan ve kelime bulutu olarak bilinen web uygulamasıdır. Kelimelerin rastgele veya kullanıcı tarafından belirlenen şekilde yerleştirildiği, yazı tipi, boyut ve renklerinin yine kullanıcı tarafından seçildiği eğlenceli bir uygulamadır. Kullanıcı ara yüzü sunan Tagul wordart web uygulamasına kayıt olup içerik üretebileceğiniz gibi üye olmadan da kısıtlı özellikleri ile bu web uygulamasından ücretsiz yararlanabilirsiniz.



Menülerine göz attığımızda; gallery (galeri), pricing (fiyatlandırma), community (topluluk), create (oluştur), sing up (üye ol), login (oturum aç) yer almaktadır. Kayıt olmak için bir kullanıcı adı, e-posta ve birde parola belirlemeniz gerekiyor. Bu kayıt işleminin dışında giriş için ” Facebook’u kullanarak kaydolun “, ” Google’ı kullanarak kaydolun “, ” Twitter’u kullanarak kaydolun ” seçenekleri kullanabilirsiniz. community (topluluk) menüsü altında FAQ, Forums, Blog ve Contact seçenekleriyle ile ayrıntılı bir bilgi edinme topluluğundan yararlanabilirsiniz.



Basit bir web uygulaması olarak karşımıza çıkan wordart ile kolaca dakikalar içinde bir kelime bulutu oluşturabilirsiniz. Dilerseniz nasıl hızlıca bir kelime bulutu – wordart oluşturabilirsiniz? Onu anlatalım;
  • İlk önce Create (oluştur) seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza tüm işlemleri yürüteceğimiz ana ekran geliyor.
  • Sol tarafta bulunan menünün ilk satırından itibaren önceden belirlediğimiz özel kelimelerimizi yazmaya başlıyoruz.
  • Kelimeleri yazdıktan sonra öncelik ve önem sırasını belirten ve büyüklüğü ile ilk göze çarpacak kelimelerimizin Size (boyut) değerini belirliyoruz. Ardından sırasıyla Color (renk), Angle (açı), Font (yazı tipi) ve Repeat (tekrar) değerlerini kutucuklara giriyoruz.
  • Yeni kelime alanı eklemek için Add (ekle) seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer beğenmediğiniz bir kelimeyi silme istiyorsanız Remove (sil) seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Eğer başka uygulamalarda hazırladığınız metinler, konular ve yazılar varsa onları da import words (kelimeleri içe aktar) seçeneği ile wordart içine aktarabilirsiniz.
  • Kelime yazma işlemini tamamladıktan sonra hemen alt tarafta bulunan UPPER (büyüt) seçeneği ile kelimeleri büyük harfe çevirebilirsiniz. Ya da büyük harfle yazılmış kelimelerinizi lower (küçült) seçeneği ile küçük harfe dönüştürebilirsiniz.
  • Bun işlemleri tamamladıktan sonra yine alt tarafta yer alan ve kelimelrinizin yer almasını istediğiniz Shapes (şekiller) seçeneği ile açılan menüden istediğiniz bir şekli seçebilirsiniz.
  • İsterseniz kendinize ait bir şekli yine aynı menü içinden en alta bulunan Other (diğer) ile belirleyebilirsiniz. ADD IMAGE (resim ekle) butonuna basarak bilgisayarınızda bulunan resmi ekleyebilirsiniz.
  • Şekil ekleme işlemini tamamladıktan sonra wordart içinde kullanılacak kelimelerin fontunu hemen altında bulunan Fonts (yazı tipleri) seçeneğinden belirleyebilirsiniz.
  • Kelimelerinizin nasıl görüneceği ile ilgili Layout (Düzen) seçeneğini kullanabilirsiniz. Horizontal (yatay), Vertical (dikey), Crosssing (çapraz), Custom (özel) seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Words Amount (kelime miktarı) ve Words Size (kelime boyutu) yine buradan belirleyebilirsiniz.
  • Colors and Animations (renkler ve animasyonlar) ile renk düzenini ve efektleri kullanabilirsiniz.
  • Download and share ile çeşitli formatlarda wordart indirebilir veya istediğiniz bir platformda kelime bulutunuzu paylaşabilirsiniz.
  • Sağ üstte bulunan Visualize (ön izleme) seçeneği ile hazırladığınız kelime bulutunu görebilirsiniz. Eğer değiştirmek isterseniz kelime bulutunu visualize butonuna tekrar basabilirsiniz.
  • Kâğıt üzerine çıktı almak için Print (yazdır) seçeneğini kullanabilirsiniz.


Yukarıda görmüş olduğunuz çalışma bizzat kendime aittir.

EASLY.LY NEDİR?


EASLY.LY


2012 yılında yayınlamaya başlayan easel.ly web ortamında profesyonel programları aratmayan tasarım arayüzü ile kullanılarına hizmet vermeye başladı. Kullanıcılarına sunduğu tasarım arayüzü rahat bir şekilde sürükle-bırak yöntemi ile profesyonel görsellerin ortaya çıkmasına olanak sağlıyor. Bünyesinde bulundurduğu binlerce tasarım şablonu ve tasarım nesneleri ile web ortamında kullanarak siz de rahatlıkla görselinizi oluşturabilir ve ihtiyacınıza yönelik yerlerde kullanabilirsiniz

İlk olarak easel.ly adresine girdikten sonra ücretsiz olarak kayıt olabileceğimiz “Sign Up Free” butonuna tıklayarak kayıt ekranına gidiyoruz.



Bu ekranda isterseniz mail adresiniz, isterseniz facebook ya da Google+ plus hesabınız ile üye olabilirsiniz. Üyeliğinizi gerçekleştirdikten sonra yönlendirildiğiniz anasayfada tasarımınıza uygun bir şablon seçerek, kendi içeriğine uyarlayabileceğiniz düzenleme ekranına gelerek işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca hangi kategoride çalışma yapıyorsanız, o kategoriyi sağ bölümde bulunan alandan seçerek ona uygun şablon seçebilirsiniz.




Seçtiğimiz bir şablonu düzenleme ekranına girerek onun üzerinde değişiklik yapabilir ve görselleri silebilir ya da ekleme yapabiliriz. Üst kısımda bulunan seçeneklerden “backgrounds” ile arka plan rengini ve tasarımını değiştirebilir, “shapes” ile şekiller ekleyebilir, “text” ile metin oluşturabilir, “charts” ile grafik ekleyebilir ve “upload” seçeneği ile hazırda bulunan grafiğimizi şablon üzerine entegre edebiliriz. Diğer seçenekler ise kelime düzenleme ve yapılandırma seçenekleridir.


Tasarım ayarlarının üstünde bulunan seçeneklerden “Download” seçeneği ile oluşturduğumuz görseli bilgisayarımıza düşük kalitede, yüksek kalitede ya da PDF olarak indirip kullanabiliriz. Ayrıca “Share” seçeneği ile paylaşılabilir bir bağlantı alarak, bağlantıyı paylaştığımız kişilerin bu görseli görmesini sağlayabiliriz.



Yukarıda görmüş olduğunuz çalışma bizzat kendime aittir.



CANVA NEDİR?




Canva, 2012 yılında kurulmuş bir grafik tasarım aracı web sitesidir. Sürükle ve bırak formatını kullanır ve bir milyondan fazla fotoğrafa, grafiğe ve yazı tipine erişim sağlar. Tasarımcıların yanı sıra profesyoneller tarafından da kullanılır.





Canva ücretsiz bir web tabanlı tasarım uygulamasadır. Canva; ingofrafik, poster, sosyal medya gönderiler, sunum, davetiye, kart ve reklam gönderileri gibi daha birçok şeyi profesyonel şekilde hazırlamanıza yardımcı olmaktadır.





Kayıt yapıp, giriş yaptıktan sonra karşınıza böyle bir panel çıkacaktır. Öncelikle ne yapmak istiyorsunuz bunu belirleyin. Sonrasında oluşturmak istediğiniz tasarımdan bir tanesini seçiniz. 





Diyelim ki ne yapmak istediğinize karar verdiniz. Sonra karşınıza böyle bir panel çıkacaktır. Sol tarafta bulunan yan menü birkaç sekmeden oluşmaktadır. Bu sekmelerden fotoğraflar, ilüstrasyonlar arayabilir, hazır şablonlara ulaşabilir, yeni metin yazısı girebilir, arka planı seçebilirsiniz. 


 






Yukarıdaki görsellerde görmüş olduğunuz çalışmalar, bizzat kendi çalışmalarımdır.



POSTERMYWALL NEDİR?

POSTERMYWALL 2010 yılında başlatılan PosterMyWall, tüm grafik tasarım ihtiyaçlarınız için tek elden çevrimiçi bir çözümdür. Tas...