1 Mayıs 2019 Çarşamba

TAGUL NEDİR?


TAGUL




Bir görsel alanı içine yerleştirilmiş kelime ve sözcüklerden oluşan ve kelime bulutu olarak bilinen web uygulamasıdır. Kelimelerin rastgele veya kullanıcı tarafından belirlenen şekilde yerleştirildiği, yazı tipi, boyut ve renklerinin yine kullanıcı tarafından seçildiği eğlenceli bir uygulamadır. Kullanıcı ara yüzü sunan Tagul wordart web uygulamasına kayıt olup içerik üretebileceğiniz gibi üye olmadan da kısıtlı özellikleri ile bu web uygulamasından ücretsiz yararlanabilirsiniz.



Menülerine göz attığımızda; gallery (galeri), pricing (fiyatlandırma), community (topluluk), create (oluştur), sing up (üye ol), login (oturum aç) yer almaktadır. Kayıt olmak için bir kullanıcı adı, e-posta ve birde parola belirlemeniz gerekiyor. Bu kayıt işleminin dışında giriş için ” Facebook’u kullanarak kaydolun “, ” Google’ı kullanarak kaydolun “, ” Twitter’u kullanarak kaydolun ” seçenekleri kullanabilirsiniz. community (topluluk) menüsü altında FAQ, Forums, Blog ve Contact seçenekleriyle ile ayrıntılı bir bilgi edinme topluluğundan yararlanabilirsiniz.



Basit bir web uygulaması olarak karşımıza çıkan wordart ile kolaca dakikalar içinde bir kelime bulutu oluşturabilirsiniz. Dilerseniz nasıl hızlıca bir kelime bulutu – wordart oluşturabilirsiniz? Onu anlatalım;
  • İlk önce Create (oluştur) seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza tüm işlemleri yürüteceğimiz ana ekran geliyor.
  • Sol tarafta bulunan menünün ilk satırından itibaren önceden belirlediğimiz özel kelimelerimizi yazmaya başlıyoruz.
  • Kelimeleri yazdıktan sonra öncelik ve önem sırasını belirten ve büyüklüğü ile ilk göze çarpacak kelimelerimizin Size (boyut) değerini belirliyoruz. Ardından sırasıyla Color (renk), Angle (açı), Font (yazı tipi) ve Repeat (tekrar) değerlerini kutucuklara giriyoruz.
  • Yeni kelime alanı eklemek için Add (ekle) seçeneğini kullanabilirsiniz. Eğer beğenmediğiniz bir kelimeyi silme istiyorsanız Remove (sil) seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Eğer başka uygulamalarda hazırladığınız metinler, konular ve yazılar varsa onları da import words (kelimeleri içe aktar) seçeneği ile wordart içine aktarabilirsiniz.
  • Kelime yazma işlemini tamamladıktan sonra hemen alt tarafta bulunan UPPER (büyüt) seçeneği ile kelimeleri büyük harfe çevirebilirsiniz. Ya da büyük harfle yazılmış kelimelerinizi lower (küçült) seçeneği ile küçük harfe dönüştürebilirsiniz.
  • Bun işlemleri tamamladıktan sonra yine alt tarafta yer alan ve kelimelrinizin yer almasını istediğiniz Shapes (şekiller) seçeneği ile açılan menüden istediğiniz bir şekli seçebilirsiniz.
  • İsterseniz kendinize ait bir şekli yine aynı menü içinden en alta bulunan Other (diğer) ile belirleyebilirsiniz. ADD IMAGE (resim ekle) butonuna basarak bilgisayarınızda bulunan resmi ekleyebilirsiniz.
  • Şekil ekleme işlemini tamamladıktan sonra wordart içinde kullanılacak kelimelerin fontunu hemen altında bulunan Fonts (yazı tipleri) seçeneğinden belirleyebilirsiniz.
  • Kelimelerinizin nasıl görüneceği ile ilgili Layout (Düzen) seçeneğini kullanabilirsiniz. Horizontal (yatay), Vertical (dikey), Crosssing (çapraz), Custom (özel) seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Words Amount (kelime miktarı) ve Words Size (kelime boyutu) yine buradan belirleyebilirsiniz.
  • Colors and Animations (renkler ve animasyonlar) ile renk düzenini ve efektleri kullanabilirsiniz.
  • Download and share ile çeşitli formatlarda wordart indirebilir veya istediğiniz bir platformda kelime bulutunuzu paylaşabilirsiniz.
  • Sağ üstte bulunan Visualize (ön izleme) seçeneği ile hazırladığınız kelime bulutunu görebilirsiniz. Eğer değiştirmek isterseniz kelime bulutunu visualize butonuna tekrar basabilirsiniz.
  • Kâğıt üzerine çıktı almak için Print (yazdır) seçeneğini kullanabilirsiniz.


Yukarıda görmüş olduğunuz çalışma bizzat kendime aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

POSTERMYWALL NEDİR?

POSTERMYWALL 2010 yılında başlatılan PosterMyWall, tüm grafik tasarım ihtiyaçlarınız için tek elden çevrimiçi bir çözümdür. Tas...