1 Mayıs 2019 Çarşamba

PİKTOCHART NEDİR?


PICTOCHART


Piktochart, web tabanlı infografik, sunum ya da ilanlar hazırlamanıza olanak veren, ücretsiz, Mart 2012’de kurulmuş bir platform. Ücretsiz versiyonunda tematik ve görsel yükleme limiti gibi belirli sınırlandırmalar içerse bile, profesyonele yakın işler çıkartmak için son derece kullanışlı olan Piktochart’ın açıklanan 2018 verilerine göre, dünya çapında 11 milyondan fazla kullanıcısı bulunmakta.


Piktochart nasıl kullanılır?

Temel ihtiyaçların neredeyse hepsinin ücretsiz olarak giderilebildiği Piktochart’ı kullanmak için öncelikle bir üyelik oluşturmalı ya da Facebook veya Gmail hesabınız ile kayıt olmalısınız.



Piktochart’ı ne için kullanacaksınız?


Kayıt olup, siteye giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın sağ üstünde bulunan “Create New” sekmesine tıklayarak Piktochart’ı hangi amaçla kullanmak istediğinizi seçmeniz gerekli.


Hazırlamak istediğiniz içeriğin türünü seçtikten sonra karşınıza istediğiniz içeriğe uygun olarak kullanabileceğiniz şablonlar çıkacak. Bu alandan hoşunuza giden şablonu seçip üzerinde çalışmakta özgürsünüz. Eğer şablonlardan hiçbirini beğenmezseniz kendi şablonunuzu da hazırlayabilirsiniz ya da daha fazla hazır şablon edinmek isterseniz ne yazık ki Piktochart’a bir miktar ödeme yaparak üyeliğinizi bir üst sürüme yükseltmeniz gerekmekte.



İstediğiniz şablonu seçtikten sonra görsel içerisinde bulunan her bileşeni imleciniz ile tıklayarak düzenleyebilirsiniz. Örneğin, görsel içerisindeki bir yazıya tıklayarak yazıyı düzenleyebilir, bir görsele tıklayarak görselin boyutunu veya yerini değiştirebilirsiniz. Tabii ki aynı zamanda tasarımdan istediğiniz bileşeni silebilir veya yeni bileşenler ekleyebilirsiniz.


 


Yukarıda görmüş olduğunuz çalışmalar bizzat bana aittir.

1 yorum:

  1. Bir sınıf öğretmeni olarak canlı derslerimin daha zenginleştirmek için farklı uygulamalar arıyordum. İşime yarayacağa benziyor. Gerçekten yararlı bir içerik olmuş iyi ki varsın.

    YanıtlaSil

POSTERMYWALL NEDİR?

POSTERMYWALL 2010 yılında başlatılan PosterMyWall, tüm grafik tasarım ihtiyaçlarınız için tek elden çevrimiçi bir çözümdür. Tas...